Het kaarsje lijkt weer vlam te vatten, het licht is zichtbaar in de tunnel, de kogel is bijna door de kerk, waar rook is is vuur! Ik ben intussen alweer een tijdje aan het hardlopen, maar heb het voor alsnog stil gehouden omdat ik niet wist of ik daadwerkelijk weer kon gaan opbouwen. Het gaat voor alsnog al 4 weken lang goed en ik loop intussen alweer 3×20 minuten op een rustig tempo met enkele minuten wandelpauze. Ik heb vreselijk veel kilometers op de fiets en op de crosstrainer gemaakt en loop ook nu eigenlijk alleen op de loopband. We zijn voorzichtig, ik wil straks weer gezond kunnen opbouwen en weer pijnvrij kunnen lopen.

Toch heb ik niet stilgezeten en heb mij bezig gehouden als vrijwilliger voor een tweetal evenementen. Afgelopen weekend stond Lopende Zaken op het programma, een hardloopwedstrijd in Utrecht dat zaken met lopen combineert. Ieder jaar is er een goed doel verbonden aan de organisatie en dit jaar was het doel om een bijdrage te leveren voor de ontwikkeling van een Mind App voor mensen met een hersentumor. Het is de wens van iemand die recent is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Slechts drie week geleden gingen we “live” met de website voor dit evenement en binnen no-time hebben we het voor elkaar gekregen om meer dan 10.000 EURO op te halen voor dit fantastische doel! Sponsoren hebben het mogelijk gemaakt om de kosten te dekken waardoor 100% van het opgehaalde bedrag ook daadwerkelijk naar de Mind App gaat. Ik ben trots dat ik onderdeel mocht uitmaken van dit zakelijk sportieve evenement.

Daarnaast draag ik een steentje bij aan de organisatie van de Nedereindsebergloop in Nieuwegein op 1 november. Een super leuke loop met maar liefst 4 afstanden voor de jeugd en 4 afstanden voor volwassenen. Een snelle 5 en 10km, maar ook een trail achtige heavy 10km loop met een aantal behoorlijke obstakels J Ook bij deze hardlooploop wedstrijd gaat zo goed als 100% van de opbrengsten naar het goede doel. Sponsoren dekken voor het grote deel de kosten waardoor jouw inschrijfgeld rechtstreeks naar een stichting gaat dat zich bezighoudt met mensen die chronische zenuwpijn hebben. Geweldig om te zien dat er zo veel mensen zijn die zich tomeloos inzetten voor het belang van mensen die niet gezegend zijn met een goede gezondheid. Dat is precies de reden waarom ik ook bereid ben om hieraan een bijdrage te leveren.

Je kunt trouwens nog meedoen aan de Nedereidse Bergloop, dus schrijf je nog snel in via deze site

Er is een serieuze kans dat ik hier de 5km ga lopen, dus wellicht zie ik jou aan de start! Het plan is eerst om weer 100% belastbaar te zijn voordat ik weer serieuze wedstrijden gaan lopen, maar stilletjes aan durf ik weer te denken aan wedstrijd atletiek. Ik mis het verschrikkelijk en kan echt niet wachten om weer op de startrij te staan bij een wedstrijd. Komend weekend kun je mij daarom ook niet verwachten op de voorste startrij bij de Amsterdam marathon, maar sta ik gezellig bij mijn sponsor Mizuno op de Expo in sporthallen zuid. Kom gezellig langs als je je startnummer ophaalt en heel veel succes aan alle lopers!

Paul Zwama