PictureTwee week geleden stond de Nedereindsebergloop eindelijk op de agenda, na maanden voorbereiding mochten honderden enthousiaste lopers de Nedereindseberg trotseren. De weergoden waren ons goedgezind want er stond geen wind, de zon scheen en de temperatuur kon wel eens richting de 18-19 graden gaan. Voor mij waren de kidsruns het hoogtepunt, ik vind het zo gaaf dat jonge lopers (de jongste loper was 5 jaar!) de stoute schoenen aantrekken i.p.v. hetzelfde te doen met een controller in hun hand. Zelf fungeerde ik als haas voor een aantal 5km lopers die ik training geef, het doel was om met zijn allen onder de 20 minuten te lopen op dit zware parcours. Dit is voor bijna alle atleten gelukt, een enkeling finishte net boven de 20 minuten. Iedereen liep een dik PR en zelf won ik de 5km nog met een harde laatste km. Het hele evenement was een groot succes en ik ben blij dat ik als ambassadeur hier onderdeel van mocht uitmaken.Zelf ben ik inmiddels weer lekker aan het opbouwen, maar het gaat moeizaam. Ik ben in pincipe lekker aan het hardlopen, maar ik voel dat het nog steeds niet helemaal lekker is bij mijn achillespees. Ik loop pijnvrij, maar er is nog steeds sprake van drukpijn. Ik durf daarom niet goed op te bouwen omdat ik de pees nog niet vertrouw. Daarom ben ik gister bij een podoloog geweest en heb ik morgen wederom een afspraak om een echo te laten maken door een shockwave specialist.De motivatie is de laatste weken wat minder geworden om alternatief te trainen omdat de klacht maar niet volledig verdwijnt. Ik doe keurig mijn oefeningen en loop 7x per week rond in de sportschool (fietsen, kracht, core, crosstrainer), maar ik mis het lopen echt verschrikkelijk. Het doet pijn om continu foto’s te zien van vrienden die hard aan het lopen zijn terwijl ik daarna weer op de crosstrainer mag springen. Daarom probeer ik mij momenteel bezig te houden met zaken die mij wel energie opleveren.

Zo heb ik gister een leuke presentatie gegeven voor young professionals bij Mercedes benz over werkstress bij young professionals. Ik prestenteer o.a. een model dat wij “het fundament” noemen, dit gaat over energie bronnen versus energie lekken. We hebben hiermee allemaal te maken op dagelijkse basis en hardlopen is op dit moment een energie lek voor mij, waar dit normaliter een energie bron is. Maar een lek kan gedicht worden door een andere bron! Dus focus ik op dit moment iets meer op mijn werk, waar ik ontzettend veel energie uit haal. Dit resulteert in ontzettend leuke ontwikkelingen, maar wel een volle agenda!

That being said, ik was afgelopen weekend mee als reisleider en spreker naar Athene met www.loopreizen.nl. De marathon der marathons vond afgelopen weekend plaats en loopreizen had in samenwerking met de NL ambassade een pasta party/info avond georganiseerd voor alle Nederlandse lopers in Athene. Een geweldig initiatief en groot succes! Een kleine 300 lopers kwamen opdagen voor mijn presentatie over de laatste voorbereidingen in de “final 24 hours” voor de race. Zaterdag ochtend zijn we gezamenlijk gaan opwarmen op de heuvel van de democratie, een geweldig verhaal en een mooi uitzichtpunt over heel athene! Ik heb genoten in mijn rol als reisleider en kijk uit naar de volgende reis.

Zelf kon ik het niet laten om ook een duurloopje te doen in Athene en dankzij Runnersworld Magazine kon ik nog een startnummer krijgen op de 10km onder een schuilnaam. Lekker in Z1/Z2 lopen en genieten van de binnenkomst in het eerste Olympische Stadion ter wereld, de plek waar de Olympische spelen ooit zijn begonnen. Binnenkomst was echt briljant en ik heb mij netjes aan mijn hartlsag zone gehouden om te finishen rond de 35:30. De dame, Moira Stewartova, die ik halverwege besloot te hazen finishte daardoor in een PR van 30 seconden, super gaaf voor het Tjechische talent van 20 jaar!

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor alsnog lig ik wekelijks op de behandel tafel van Frank Hartkamp (fysio) en ondervind ik de effecten van de Human Tecar. Het helpt, maar het gaat mij niet snel genoeg. Het kan heel snel gaan, wellicht start ik tijdens de Montferlandrun! Mijn geduld wordt voor alsnog op de proef gesteld…

Picture

Picture
[/fusion_text]