20160104_113934

De afgelopen weken heb ik heerlijk genoten van een fantastische trainingsstage in Monte Gordo, Portugal. Voor het eerst mocht ik fungeren als trainer in plaats van atleet en ik moet zeggen dat de ervaring voor herhaling vatbaar is. Samen met coach Wilfred van Holst vertrokken we op 28 december met een groep van 36 man/vrouw sterk richting het zonnige en warme zuiden. Gedurende 12 dagen hebben we bijna dagelijks hardgelopen, core stability gedaan op het strand, loop analyses besproken, dagelijkse spreuken voorgedragen, massages gehad, veel gelachen en heerlijk gegeten. De groep paste perfect bij elkaar, wat het voor mij als begeleider een stukje makkelijker maakte.

Persoonlijk heb ik heerlijk kunnen trainen. Ik heb 9 looptrainingen afgewerkt in 12 dagen tijd en eindeloos veel tijd doorgebracht op het strand om mijn voeten sterker te maken. Ik heb oprecht genoten van pijnvrij hardlopen en ben echt een stuk fitter thuis gekomen dan ik had gedacht. Duurlopen Z1 gaan weer in 15 km/h en 2000tjes rol ik weer in 6:20, een genot om weer een keer harder te lopen dan 12 km/h. Ik houd van hardlopen! Wat is het toch een geweldige sport! Ik moet trouwens een hoop credit geven aan de fysio die mee was tijdens de hardloopstage, dankjewel Anouk Stolte voor heerlijke en pijnlijke massages. Dankzij haar weet ik zeker dat mijn blessure grotendeels is weggebleven, al moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak last had van stijve kuiten.

Ik ben nu intussen enkele dagen terug in Nederland. Terug in de dagelijkse hectiek, terug in het ritme van slapen, eten, werken, trainen, eten, slapen. Een ritme dat eigenlijk goed bevalt, een ritme waar ik gelukkig van word. Ik zou niet graag een leven als fulltime atleet willen lijden. Ik word happy van mijn werk als vitaliteitscoach, ik word happy van de bijdrage die ik kan leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van anderen. Intussen durf ik zelfs weer een wedstrijdplanning te maken op een splinternieuwe website!

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen, de website heeft een andere look gekregen. Dankzij de magic fingers van HOKLA Hosting en Webdesign gaat mijn website voortaan door het leven in een nieuw jasje. Ik ben HOKLA erg dankbaar voor al het werk dat ze gestoken hebben in de website. Ondanks de drukte hebben ze toch tijd vrij gemaakt om deze site neer te zetten. Dus als jij ooit een nieuwe website nodig hebt, neem dan contact op met HOKLA.

Over twee weken loop ik een crossje in Baarn, kom je kijken?