Het is intussen een dikke week geleden dat ik in het Diakonessenhuis in Utrecht ben geopereerd. Dr. Bernhard Speigner is de eerste persoon, en hopelijk de laatste, die ik gevraagd heb om in mijn lichaam te snijden om een stukje bot en slijmbeurs weg te halen. Ik was behoorlijk nerveus (al deed ik mij groter voor dan ik was) toen ik de OK werd binnengerold. Ik lag al ruim een uur aan een hartmonitor waardoor mijn hart mij vertelde hoe nerveus ik eigenlijk was. Het begon mij een hartslag van 50, liep al vrij snel op naar 60 en vlak voor de ruggenprik zat ik toch keurig op 70. Daar is het bij gebleven, ik voelde immer niks meer. Heel raar om langzaam het gevoel uit je benen te verliezen. Ik wist dat ze er nog waren, maar daar hield het dan ook wel bij op.

De operatie zelf verliep erg soepel. Binnen 40 minuten werd ik weer uit de O.K. gerold om vervolgens via de gipskamer terug te keren naar “mijn kamer”. Ik had dankzij een gezonde dosis morfine helemaal nergens last van! Ik heb de arts nog gevraagd of hij die avond zin had in een duurloopje… Die afspraak moesten we maar verzetten naar augustus, ah fijn! Het herstel loop voorspoedig, ik wandel alweer kleine stukje in huis zonder krukken en ik heb helemaal geen pijn! Ik kijk ernaar uit om over een dikke maand weer te gaan hardlopen… Dat wordt een glorieuze dag!

Ik ben intussen wel redelijk klaar met het stilzitten en word er een beetje onrustig van. Gelukkig heb ik heel veel andere leuke dingen te melden en ben ik bezig met van alles en nog wat (dat zijn jullie immers van mij gewend). Een van de leukste dingen is dat ik deze week een aantal keren te gast ben bij Q-music als specialist van het EK atletiek. DJ Kaj Merckx gaat met mij in dialoog over wat de mensen in Nederland deze week allemaal kunnen verwachten van de Nederlandse atleten.

Hieronder kun je de fragmenten beluisteren als je deze gemist hebt:

Fragment 4 juli ochtendshow Q-Music

Fragment 6 juli ochtendshow Q-Music

 

Daarnaast ben ik vandaag aanwezig geweest op de Lucas Batau school in Nieuwegein om de groepen 5-8 wat meer te vertellen over het belang van bewegen en gezonde voeding. Na de zomer geef ik ook een hardloopclinic voor de kids in voorbereiding op de Nedereindsebergloop in November. Daar krijgen alle kinderen de kans om mij te verslaan!

Volgende week woendag geef ik een kinder hardloop clinic voor de basisschool kinderen de Spinmolen in Volendam! Er doen hier bijna 200 kinderen aan mee, hoe gaaf is dat! Sporten tijdens schooltijd :)

Nog een weekje en mijn gips mag eraf! Jullie horen van mij, tune maar in op Q-music… Je gaat mijn stem zeker nog horen deze week!