3581991_orig​Het afgelopen jaar is voor mij niet een jaar geweest waar ik vol trots kan terugkijken op sportieve hoogtepunten. Toch een PR op de 1500m gelopen en een stabiele 10.000m neergezet in Leiden tijdens de gouden spike met een tijd van 30:09. Verder een degelijke 20 van Alphen, een paar degelijke 10km’s op de weg en een degelijke halve marathon gelopen (1:06). Maar een blessure heeft sinds juni roet in het eten gegooid, een vervelende achillespees blessure blijft maar pijn doen en blijft maar terug komen. Toch ben ik ontzettend dankbaar voor een aantal dingen, daarover volgende week meer. Vandaag wil ik mijn nieuwe sponsor onthullen, een sponsor die ondanks het bovenstaande toch heeft besloten om samen een pad te gaan bewandelen!

We kwamen via de Nedereindsebergloop in gesprek en het klikte tussen ons. Een klein bedrijf met een persoonlijke manier van handelen sprak mij erg aan. Een eigenaar die graag iets terug doet voor de maatschappij, vooral op sportief gebied! Ons eerst gesprek duurde direct 75 minuten; voor de mensen onder ons die mij kennen klinkt dit misschien niet zo heel bijzonder. Het belangrijkste was dat we een goed gevoel bij elkaar hadden en dat onze neuzen dezelfde richting op stonden. Met trots onthul ik dan ook dat Plus van Loon per 1 januari mijn nieuwe sponsor is! Vanaf nu eet ik alleen nog maar producten van de Plus en wil daarmee laten zien dat je geen superfoods nodig hebt om topprestaties te leveren. We gaan samen leuke initiatieven aan om kinderen in beweging te krijgen in de buurt en we willen mensen informeren over het belang van gezonde voeding en sport.
Ik heb de eigenaar, Christ van Loon, 3 vragen gesteld:

1. Waarom heb je besloten om te gaan samenwerken met Paul Zwama?
Samenwerken met Paul lijkt op een aantal manieren prettig. Enerzijds een prettig persoon welke open en positief de wereld door gaat en waar je graag mee communiceert vanwege zijn positiviteit. Daarnaast fijn om als PLUS van Loon sport, gezondheid en positivisme te kunnen binden aan PLUS door het volgen van Paul.
2. Wat verwacht je van de samenwerking?
Aandacht, breedtesport, topsport, positieve gevoelens en gezondheid. Door de samenwerking denk ik PLUS anders aan mensen te kunnen tonen dan normaal mogelijk was.
3. Wat vind je van Paul zijn ambitie om in 2020 de Olympische marathon te lopen?
Dat is toch echt een bijzondere en zeeer sportieve uitdaging. Naast atletisch vermogen, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen  is het fantastisch dat Paul alles te doen om zijn droom uit te laten komen. Wij volgen graag Paul graag in zijn jacht op de selectie voor de Olympische spelen en op de daadwerkelijke spelen in 2020.


Ik vind het vooral ontzettend leuk dat ik op deze manier nog meer mensen kan inspireren om ook hun droom te realiseren. Je bepaalt zelf hoe je je leven wilt inrichten, laat je daarbij geen beperkingen opleggen door anderen. Dat is de boodschap die ik iedereen wil meegeven. “Dat kan ik niet” of “zo ben ik nu eenmaal” zijn statements waar ik een broertje dood aan heb. Het klopt simpelweg niet als je er goed over nadenkt.

Ik kijk echt uit naar de samenwerking met Plus Nieuwegein. Ik vind het prettig dat mijn sponsoren uit de buurt komen, op die manier houden we ook persoonlijk contact.
Volgende week een update over trainen, trainingsstage in Monte Gordo, verhuizen, wedstrijdplanning en meer!