Het leven zit vol ups en downs, ik maar er een gewoonte van om ook over mijn downs te schrijven, maar het is tijd om weer naar voren te kijken en te genieten van het moment.

Het jaar begon buitengewoon goed in Egmond. Onder slechte omstandigheden liep ik 68 min. op de halve marathon en zat kort achter een aantal snelle Nederlanders en Belgen. Ik was blij met de prestatie en had weer vertrouwen in mijn lichaam. Nog geen twee week later kreeg ik last van een klein pijntje aan mijn scheen, geen idee hoe het kwam en ik dacht dat 2-3 dagen rust voldoende zou zijn. Voordat ik goed en wel weer kon lopen was ik 3-4 week verder, lekker dan… Met oog op de marathon van Utrecht wilde ik geen risico nemen, ik besloot last minute af te zeggen voor de NK in Schoorl omdat het gewoon net niet lekker voelde. Pijnlijk! Niet alleen lichamelijk, maar vooral emotioneel.

Intussen ben ik weer twee week aan het lopen en ben ik helemaal pijnvrij. Dankzij alternatieve trainingen is mijn conditie goed op pijl gebleven waardoor mijn instap niveau na de pauze vrij hoog is. Ik liep afgelopen dinsdag met relatief veel gemak alweer 18+ km/h op 2x5km en 1x4km en vandaag 9x1000m in 3:10. Verstandig is wellicht anders, maar ik moest het lichaam even testen wil ik straks een kans maken om de Utrecht marathon te winnen.

Ik heb ontzettend veel zin om weer een marathon te lopen, maar kijk ook uit naar het komende baanseizoen. Zin om weer de spikes aan te trekken, zin om tegen middernacht een 5000m in Oordegem te lopen, zin om in Utrecht de NK baan te lopen! Er staat een mooi seizoen voor de boeg. Dankzij Frank Hartkamp ben ik altijd weer snel opgelapt en dankzij mijn eigen tomeloze enthousiasme kamp ik ook vaak met kleine pijntjes. Tijd om daar wat meer aandacht aan te besteden. Wat ga ik veranderen?

  1. Dankzij Plus van Loon krijg ik gezonde voeding in mijn huis, alleen heb ik nog nooit gekeken naar de juiste verhoudingen koolhydraten/eiwitten/mineralen/ etc. Dus aan de slag met Mariska Dute om een strak plan te maken met betrekking tot voeding.
  2. Ik ga mijn duurlopen langzamer lopen zodat ik scherper ben voor de tempo trainingen.
  3. Minder lang lopen op een paar schoenen. Wisselen na 800km in plaats van 1000-1100 km.
  4. Structuur in mijn agenda.

Ik wil nog drie jaar door met top atletiek en had vandaag de realisatie dat drie jaar waarschijnlijk zo voorbij zijn. Ik wil niet terugkijken met het idee dat ik harder had kunnen lopen, ik wil alles uit mijn fysieke mogelijkheden halen.

Schrijf mij nog niet af!

DSC03795