Vilamura

Hardloopvakantie Monte Gordo, Portugal – 26 December 2016 – 6 januari 2017

Topatleet en ex Nederlands kampioen marathon Paul Zwama organiseert dit jaar voor de tweede keer een hardloopstage naar Monte Gordo, Portugal van 26 december tot 6 januari. De eerste editie was met 30 atleten een groot succes en Paul verwacht dat de tweede editie alleen maar beter wordt. De trainingsstage is bedoeld voor atleten van alle niveau’s. Vorig jaar waren er atleten mee die nog nooit een 10km hadden gelopen tot atleten die 31 minuten liepen op de 10km. Er is dus altijd iemand om mee te trainen. Onder het genot van de Portugese zon kom je naast het trainen volledig tot rust; er is namelijk niet heel veel te doen in en rondom Monte Gordo. Je moet ook wel goed uitrusten wil je genoeg energie hebben om dagelijks (of soms een tweede strandtraining op een dag) te trainen. Optimaal herstel is mede mogelijk door het aanwezige ijsbad en de ervaren fysio die mee gaat. Daarnaast gaat Wilfred van Holst mee als coach. Wilfred staat zelf aan de Nederlandse top op de 800 meter en heeft een arendsoog voor loop technische zaken.

Het doel van de hardloopvakantie kent dan ook twee delen. Enerzijds ligt de focus op hardlopen (techniek, loopscholing, kracht, snelheid, etc), anderzijds ligt de focus op rust. Behalve een dagje Lissabon staan er dagelijks alleen trainingen en of presentaties gepland over onderwerpen die de atleten zelf bepalen. Je mag overal aan meedoen, niks moet! Wij zullen her en der wel adviseren om extra rust te pakken voor sommige atleten.

DE HARDLOOPSTAGE IS VOOR ATLETEN VAN ALLE DENKBARE NIVEAUS

Hoe ziet het programma eruit? Ongeveer zo:
Dag 1-2: acclimatiseren en naar de atletiekbaan voor een loopanalyse. Aan de hand van de analyse kunnen de coaches bepalen waar jij het beste aan kan werken gedurende, en na afloop van, de stage.
Dag 3-4: de eerste tempo training staat op het programma, wellicht in de heuvels of op het strand. Daarnaast zal de fysio de eerste core stabiliteit training voor haar rekening nemen.
Dag 5-6: een herstel duurloop gevolgd door de eerste echte baantraining
Dag 7-8: een rustdag is noodzakelijk voor bijna iedereen. Een enkeling zal op de rustdag een lange duurloop doen. De 8e dag spelen we met het tempo tijdens de duurloop waarna we aandacht besteden aan looptechniek op het strand
Dag 9-10: Een tweede core stabiliteit training en de tweede baantraining passeren de revue
Dag 11-12: we eindigen met een lange duurloop, een techniek sessie op het strand en de laatste dag eventueel nog een ochtend duurloop voor de hongerige atleet.

Wanneer de presentaties plaatsvinden is nog onbekend, de reis naar Lissabon (voor de liefhebber) is op de rustdag. Natuurlijk staat het programma niet vast, dit is slechts om jou een beeld te schetsen van de 12 dagen. Sprinters of MILA atleten zullen vaker naar de baan gaan dan marathonlopers.

We hebben goed geluisterd naar de feedback die de atleten vorig jaar meegaven. Zodoende is het dit jaar nog beter geregeld en verwachten we louter blije gezichten.

Partners, vrienden, vriendinnen en kinderen zijn welkom om mee te gaan. De groep mag niet groter worden dan 40 atleten, dus wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol! De inschrijving is inmiddels geopend!

Inschrijven kan via: http://www.survio.com/survey/d/G4S9I7C7R1M9J5O1J

De totale kosten bedragen 770,- (een aanbetaling van 400 Euro moet voor eind juni, het resterende bedrag pas een maand voor vertrek) per persoon en is inclusief:

– Vliegreis
– Ontbijt
– Vervoer van en naar hotel
– Verblijf in 4 sterren hotel Alba
– Fysio begeleiding
– Functioneel hardloop T-shirt
– Video analyse van jouw looptechniek
– Begeleiding van topcoaches Wilfred van Holst en Paul Zwama
– 12 onvergetelijke dagen op een heerlijke en rustige plek

Partners/kinderen die niet mee trainen en niet mee naar de baan willen krijgen 40-60 Euro korting.

Vragen kun je sturen naar paul@aboutrunning.nl

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Hieronder een paar reacties van anderen:

“Ik wil jullie nog bedanken voor het organiseren van deze super gave hardloopstage/vakantie. Het was een bont gezelschap en het pakte meteen.”

“De stage heeft aan alle verwachtingen voldaan, ik ga volgend jaar zeker weten weer mee! Bedankt voor een onvergetelijke ervaring!”

“Ik heb geen opmerkingen. Ik heb een geweldige tijd gehad en heel veel geleerd.”

IMG_20160104_160310 (2)