Mijn trouwe volgers weten dat ik bezig ben met een comeback na een slepende achillespees blessure. Afgelopen weekend stond ik voor de tweede keer dit jaar aan de start van een wedstrijd en voor de tweede keer in mijn leven aan de start op de 10km in Schoorl. De 10km in Schoorl staat bekend om haar sterke (niet Afrikaanse) deelnemersveld. Europese atleten strijden standaard om de winst tijdens deze helse tocht door de duinen van Schoorl.

Ik wist vooraf dat ik niet ging strijden om een plak. Ik wilde gewoon weer een stapje harder dan vorige week en ik wilde kapot over de finish komen. Met die gedachte reed ik zaterdag naar Schoorl. De week voorafgaand aan Schoorl was niet bepaald joviaal te noemen. Op woensdag en donderdag kon ik niet trainen door een ingegroeide teennagel die plots ontstoken was. Dankzij Podotherapeut Brenda LaCroix kon ik op vrijdag alweer pijnvrij trainen en had ik zondag ook nergens last van.

De wedstrijd zelf was echt geweldig. Ik stond ergens achteraan het wedstrijdveld en wist dat ik een boel mensen voorbij moest lopen voor een acceptabele tijd/klassering. Helemaal niet erg, want ik was van plan om mijn race van achteren op te bouwen. Ik begon denk ik rond de 80ste positie na 1km en finish uiteindelijk als 40ste. Het voelde als 10km lang sprinten, ik had continu het gevoel dat ik niet harder kon. Mijn ademhaling was vreselijk hoog, maar mijn hartslag relatief laag. Het weer kon beter; 2 graden, regen en wind, maar de concurrentie was weer top! Ik heb goed kunnen samenwerken met o.a. Edwin Slijkhuis en uiteindelijk liep ik gewoon een tijd van 31:52 op 10.15km. Het parcours was namelijk officieel 133m te lang, dat scheelt toch snel 25 seconden. Vooraf had ik gedacht dat 31:30 mogelijk was als ALLES mee zat; weer, trainingsweek, topdag, slaap, etc. Maar de meeste dingen zaten tegen. Daarom ben ik extra blij met het resultaat. Ver boven verwachting :)

Nu over drie weken strijden in Alphen alvorens ik vertrek met Leiden Atletiek naar Oldenzaal voor de NK cross. Dat is het piekmoment dit voorjaar. We doen een gooi naar de titel als team! hqdefault