Afgelopen zondag stond de eerste voorjaarsklassieker op het programma in Alphen. Al jarenlang is dit de eerste grote wedstrijd van het voorjaar. Erg leuk om zo het voorjaarsseizoen te beginnen op een incourante afstand, ik loop namelijk niet zo vaak een wedstrijd over 20km. Ik ben de afgelopen 3 jaar te gast geweest in Alphen en ben erg tevreden over de organisatie en over het startveld. Geen Keniaanse wereldtoppers, maar Europese subtop atleten waar de Nederlanders volop mee kunnen strijden. Dit draagt er ieder jaar toe bij dat de wedstrijd geruime tijd erg spannend is.

Helaas kon ik dit jaar geen potten breken. Ik had vooraf niet de illusie dat ik strijd kon leveren aan de winnaar, maar ik had toch verwacht dat ik een tijd tussen de 64-65 minuten kon lopen. Na 5km was er ook geen vuiltje aan de lucht. De kopgroep liep hard weg en ik liep ergens alleen mijn km weg te tikken rond de 3:10. Na 5km ging het plots helemaal mis. Ik liep nog 3:11 van 4 naar 5 km en ineens 3:25 van km 5 naar 6. Ik kon mijn benen bijna niet meer van de grond tillen en wist op dat moment niet hoe ik de finish ooit zou halen. Gelukkig kwam Jeroen Maas weer terug van achteren. Hij nam mij mee op sleeptouw zodat ik enkele minuten in zijn rug kon uitrusten. We hebben heerlijk samen gewerkt tot 17km, waarna Jeroen 20-30 meter wist te pakken. Ik kon gewoon niet meer, het lichaam deed pijn! Toch had ik geen zin om het koppie te laten hangen, zodoende bleef ik vechten en snelde ik nog langs Jeroen met 300m te gaan. Mijn 5km splits waren 15:53, 16:38, 16:24, 16:50.

Twee jaar geleden liep ik nog langzamer in Alphen om vervolgens twee week later een dik PR te lopen tijdens de halve marathon van Venlo. Ik was toen ook in de opbouw na een blessure en kon goed doortrainen in de periode na Alphen. Ik zeg niet dat ik over twee weken een PR in Venlo ga lopen, maar hoop toch wel 60-90 seconden harder door te komen op het 20km punt. Bedankt voor de support allemaal! De afgelopen wedstrijden gingen allemaal boven verwachting goed, Alphen was andere koek.

Ik kom daarnaast ook positief nieuws melden! Per 14 maart start ik met een nieuwe opdracht bij Runtomove. Ik ga parttime aan de slag als Running Specialist om Runtomove groot te maken in de Nederlandse hardloopwereld. Kijk niet raar op wanneer je volgende inschrijving bij een hardloopwedstrijd via Runtomove gaat!

Komend weekend eerst knallen op het NK cross in Oldenzaal!